.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Dukla - Klatovy 4,5:3,5

Dramatické utkání - druhé na domácí půdě - jsme opět vyhráli.

Účast Milana je přeci jen velkým trumfem. Utkání ale vůbec nevypadalo tak dobře - partie na 2.-4. desce stály poměrně rychle na pováženou, ale nakonec jen jedna z nich dopadla zákonitě (nebo snad ne?). Po cca 3 hodinách hry byl stav 2.5:2.5, ale Milan nenechával nikoho na pochybách, že přidá celý bod. Na druhou stranu Lukášův soupeř byl na nejlepší cestě ztrátu srovnat. Rozhodnout tak musela partie Jirky Baumy, která se již v této chvíli rýsovala nadějně a nakonec tak i dopadla. Jirka je zaslouženě hrdinou tohoto kola.


Orsag Milan - Novak Michal 1:0
Bauma Jiri - Cedikova Katerina 1:0
Muron Miroslav - Sott Pavel 1:0
Soukal Rudolf - Havlik Jindrich 0:1
Krasnay Peter - Palkova Katerina 0:1
Fikr Lukas - Novacek Karel 0:1
Siktanc Petr - Skut Michal 1:0
Necada Martin - Buldrova Monika remis

Milan jako obvykle předvedl spolehlivý výkon, soupeř se zmohl jen na několik pěkných špeků, ale ty se neujaly.
Na 2. desce se na první pohled Jirkovi nepovedlo zahájení - jeden by si myslel, že výstavba g6+f6 ve spojení s manévrem Jb8-c6-b4-a6 není nic moc, ale Jirka trpělivou hrou dokázal odrazit nepříliš důrazný nápor soupeřky a postupně přešel do protiútoku. Musím říci, že cítím se soupeřkou, způsob pokoření byl zcela bezprecedentní.
Autor těchto řádků nepodal přesvědčivý výkon, chvíli stál bez pěšce na pováženou, soupeř ale neprojevil dost pečlivosti, ztratil výhodu a posléze nastavil pěšce a bylo popartii.
Ruda hrál černými a partie se mu nepovedla - po výměně dam ve 21. tahu se dostal do svízelné situace, kterou nedokázal vyřešit.
Peter tentokrát prohrál, musím říci, že při zběžném pohledu neumím říci o partii niž bližšího (jako kde se stala chyba, jestli stál někdy lépe - chvíli jsem si to myslel, ale pak mi došlo, že té pozici vůbec nerozumím).
Nedařilo se ani Lukášovi, který ještě po 40. tahu měl značné šance na remízu (domnívám se, že i věžovka bez pěšce šla držet, kdyby místo 50.-Kg7? zahrál 50.-Kf7) ale 2 pěšci jsou přeci jen moc.
Petr svého soupeře přehrál rychle, oběť pěšce na e6 rozbila černou pozici, následná kombinační přestřelka skončila ve prospěch bílého.
Martin (opět černými) zcela nečekaně remizoval, zato v analýze po partii figurky jen lítaly :-).

Partie jsou k vidění v sekci Partie (jak jinak).

Autor: Mirek


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024