.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

FIMA ČSOB A - DAP D 5,5 : 2,5

Zasloužená prohra na úvod


Bartoš 2307 - Ptáčník 0
Doležal 2231 - Mašek 0
Zeithamel 2105 - Červenka 0
Mizkolczi 2065 - Dolínek 0,5
Seman 2040 - Pospěch 1
Lexa 1899 - Světlý 0,5
Haškovec 2037 - Naď 0,5
Hruška 2000 - Haase 0


Hned v prvním kole jsme dostali jednoho z nejsilnějších účastníků naší skupiny.Kromě šesté
šachovnice měli soupeři na všech ostatních výrazně vyšší ELO, na prvních dvou téměř o 200.
A průběh zápasu, který jsem od počátku coby nehrající kapitán sledoval,tomu taky odpovídal.
Velice brzy jsme prohrávali o 2 body. Honza Červenka v klasické španělské asi trochu podcenil soupeřovy možnosti na královském křídle a brzy přehlédl taktický obrat, po kterém matu zabránila pouze ztráta dámy. Petr Ptáčník se rychle dostal pod silný tlak, byl nucen oslabit si královské křídlo a oběť střelce na g6 rychle rozhodla. Téměř současně remizoval Boris. A vzhledem k tomu, že ani ostatní partie nijak zvlášť dobře nevypadaly (snad jen s výjimkou Radima, kterou bych hodnotil jako vyrovnanou s oboustrannými možnostmi), byl zápas prakticky rozhodnut.
Jirka Světlý s králem uprostřed vypadal na rychlou prohru. Soupeř naštěstí nehrál na útok, který by asi rychle rozhodl, ale spokojil se se ziskem pěšce za cenu výměny dam, ovšem uplatnit se mu ho nakonec nepodařilo. Honza Mašek statečně bojoval,postupně se však projevily kvality soupeře. Pavel Haase přešel do nepříliš dobré čtyřvěžové koncovky s pěšcem míň,kterou se nepodařilo udržet. Rovněž Láďa Dolínek musel bojovat o remízu,prokázal však dobré nervy a partii zremizoval. A tak jediný, komu se podařilo vyhrát, byl Radim Pospěch. S blížící se časovou tísní připravil soupeře o kvalitu a ten brzy kapituloval.
Závěrem je třeba říci, že prohra byla zcela zasloužená a mohla být ještě vyšší. Jelikož podobně silných družstev je v naší skupině více,nečeká nás jednoduchý úkol. Bodovat bude třeba především proti těm relativně slabším. Snad se to podaří již v příštím kole.

Honza Š

Autor: -


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024