.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

OAZA C - DA D 2 - 6

Přesvědčivé vítězství, které znamená téměř jistý postup

 

  Hulín - Ptáčník    0,5 - 0,5

 

 Klusák - Novotný    1 - 0

 

 Grabarczyk - Dolínek    0 - 1

 

 Němec - Štach    0 - 1

 

 Štěrba - Pospěch    0,5 - 0,5

 

 Mykiska - Mašek    0 - 1

 

 Rouč - Naď     0 - 1

 

 Plesnivý - Malijevský    0 – 1

 

 

 

 na lichých černé

 

 

 

 Zápas s ambiciózní Oazou se pro nás od začátku vyvíjel příznivě a nepřipustili jsme žádné komplikace.

 

 Jako první zvítězil Anatol Malijevský na osmé desce. Získal pěšce, později kvalitu a tu v koncovce přesvědčivě uplatnil.

 

 Honza Mašek stál asi vyrovnaně, pak to ale soupeř musil někde zkazit a tak jsme získali další bod.

 

 Remízu Petra Ptáčníka jsem moc neviděl, rovnováha ale zřejmě nebyla během partie nijak významně narušena.

 

 Já jsem zvýšil naše vedení. Soupeř byl  poněkud překvapen tahem c3 v sicilce. Ztratil v zahájení příliš mnoho času. Navíc odevzdal dvojici střelců a přišel o pěšce. S pocitem, že partie se již vyhraje sama, jsem nastavil pěšce. Nicméně jsem se tvářil jakože jsem ho obětoval, jelikož hned nato vyšla oběť jezdce na f7, kterého se černý neodvážil vzít. Navíc se při propočítávání variant dostal do značné časové tísně. Stihnul sice udělat třicet tahů ( na hodinách mu zbývala 1 s ), třicátým tahem si však nechal vyšachovat jezdce.

 

 Bod, který již znamenal vedení 4,5 - 0,5 a tudíž naši výhru, zařídil Boris Naď. Hrál černými proti Evansovu gambitu, ale záludnosti tohoto zahájení zvládnul s přehledem. Uklidil krále do bezpečí a udržel materiální převahu. Jeho vítězství, které již bylo jen otázkou času, urychlil jeho soupeř, který přehlédl dvoutahový mat.

 

 Nyní se jednalo jen o výši skóre. Smůlovatou partii sehrál Jarda Novotný. Soupeře přehrál a v koncovce střelce proti jezdci s pěšcem navíc měl značnou šanci na výhru. Nechal si  však dát vidličku na krále a střelce. Chvíli ještě pokračoval s figurou méně, partii však již zachránit nemohl.

 

 Roman Pospěch měl kvalitu méně, zato však dva volné spojené pěšce na dámském křídle. Jeho soupeř se snažil o útok na černého krále. Mohl se pokusit o pěšcový nástup na královském křídle. Důsledky však nebyly jasné a tak byla zaznamenána remíza.

 

 Láďa Dolínek měl pěšce navíc, výhra však byla spojena se značnými problémy. Měl však výrazně lepší čas, což ve svých důsledcích nakonec rozhodlo o výsledku partie.

 

 Vítězství s Oazou znamená, že již dvě kola před koncem jsme si  zajistili postup. Pokud bychom poslední dva zápasy prohráli, mohla by nás ještě bodově dostihnout Lokomotiva. Musela by však smazat dvanáctibodový rozdíl ve skóre, což je prakticky zcela vyloučeno.

 

 

 

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024