.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

SMÍCHOV B - DA D 3 - 5

Po velkém boji jsme porazili Smíchov a upevnili si postavení v čele skupiny

  Zlámal - Ptáčník   0,5 - 0,5

 

 Konopka - Novotný   0 - 1

 

 Lener - Červenka   0,5 - 0,5

 

 Jurík - Dolínek   1 - 0

 

 Zábranský - Štach   0,5 - 0,5

 

 Gubin - Mašek   0 - 1

 

 Vandas - Naď   0,5 - 0,5

 

 Bainhofer - Šmíd   0 - 1

 

na lichých černé

 

 Smíchov si vede v soutěži velmi dobře. S jednou prohrou byl za námi na druhém místě, takže jsem nečekal nijak snadný zápas, což se taky potvrdilo.

 

 Asi po dvou hodinách skončily téměř současně tři partie. Já jsem stál prakticky od začátku o něco lépe. Drobnou výhodu jsem však nepřetavil v nic hmatatelného, došlo k výměně figur a vzniklá koncovka už byla remízová. Boris Naď stál naopak celou partii hůře, dokonce přišel o pěšce. Pak ho ale dostal zpět a taky zde byl zaznamenán nerozhodný výsledek. Jarda Novotný soupeře zcela přehrál. Obral ho o figuru, pak o druhou a když černý musel ještě za postouplého bíleho pěšce odevzdat věž, raději se vzdal.

 

 Za stavu 2 - 1 pro nás zaúřadovala naše nová posila pan Šmíd, který si  i v družstvu E vede výborně. Spustil drtivý útok na královském křídle, získal věž a brzy i celý bod.

 

 Vypadalo to opět na naše bezproblémové vítězství. Tentokrát se ale zápas značně zdramatizoval. Do problémů se dostal Láďa Dolínek. Přišel o kvalitu a přestože za ni získal dva pěšce, jeho figury postrádaly souhru. Několik pěšců ztratil a partii už nezachránil.

 

 Ve zbývajících partiích Honza Červenka a Petr Ptáčník bránili horší koncovky stejnobarevných střelců a Honza Mašek měl velmi ostrou a bojovnou pozici se zcela otevřeným výsledkem.

 

 Nejdříve remizoval Honza Červenka. Přestože měl většinu pěšců zablokovaných na polích barvy střelce, soupeř se na ně neměl kudy dostat a souhlasil s nerozhodným výsledkem.

 

 Složitější to měl Petr Ptáčník. Měl pěšce míň a jeho soupeř se dlouho pokoušel o výhru. Petr se ale bránil dobře a remízu udržel.

 

 V poslední partii Honza Mašek nastěhoval své figury na královské křídlo a zkoušel prorazit útokem. Jeho soupeř se snažil o protiakci na opačném křídle. Obětoval střelce a po přijetí oběti by měl dva spojené a daleko postouplé volné pěšce. Honza však střelce nevzal a naopak sám dočasně obětoval jezdce na g7 za sejmutí pěšcové ochrany kolem černého krále. Oba hráči měli v této chvíli do konce partie něco přes pět minut, což jí dodávalo na dramatičnosti. Honzův útok se však ukázal být dostatečně rychlý a průrazný a znamenal vítězství jak v partii, tak i v celém zápase.

 

 I v tomto důležitém zápase jsme nakonec byli úspěšní a zaznamenali plný bodový zisk. Smíchov se však představil ve velmi dobrém světle a vítězství se tentokrát - na rozdíl od našich dosavadních utkání - nerodilo nijak snadno. Odpoutali jsme se tak od nebezpečného konkurenta a výrazně posílili naše šance na postup.

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024