.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DAP D - FIMA ČSOB C 5,5 : 2,5

Bezproblémové vitězství, referuje náš hostující korespondent - Roman Pospěch

na lichých šachovnicích bílé)

1.Ptáčník – Lexa (2038) ½

2.Novotný – Tlustý (1900) ½

3.Červenka – Kouba (1895) 1

4.Dolínek – Charouz (1550) 1

5.Pospěch – Kuehnl (1720) ½

6.Mašek – Wadura (1651) ½

7.Naď – Krč (1598) 1

8.Malijevský – Slanina (1493) 1/2

Brzy jsme vedli 2,5:1,5, když vyhrál Boris, Jára s Petrem na prvních dvou deskách dali své partie za remis a na stejném výsledku se dohodl se svým soupeřem i Tolja na poslední desce.

Já jsem za tohoto stavu již vypustil výhodu se zahájení, kterou jsem získal bílými v ortodoxní variantě dámského gambitu, začínal jsem mít nedostatek času a tak jsem radši nabídl remis, která byla přijata – 3:2.

Současně Vláďa Dolínek s figurou víc a masou volných pěšců na královském křídle udolal svého soupeře – 4:2.

Zbývaly partie Hozy Maška a Honzy Červenky. Oba stáli lépe a snažil jsem se je přemluvit, aby zápas jistili nabídkou remízy, ale chlapci byli v bojovné náladě a tak se hrálo dál.

Honza Č. měl pěšce více v koncovce V+S proti soupeřově V+J, ale v zablokované pozici s pěšci na polích svého střelce, takže do výhry bylo daleko. Nakonec se však mu podařilo otevřít h-sloupec, vyměnit věže, proniknout střelcem na c8 a vyinkasovat černé pěšce b7 a a6. Bílý volný a-pěšec pak nebyl k zadržení, soupeř složil zbraně a já si oddychl, že zápas je vyhraný – 5:2.

Honza M. hrál černými ostrou pozici, kde byly vyměněny na každé straně pouze 2 lehké figury. Jeho soupeř měl slabá bílá pole kolem svého krále. Byl bez bělopolného střelce, jeho pěšci na královském křídle byly na polích – e3, f2, g3, h2. Honza mél své pěšce na e4 a f3 a tak převod jeho dámy na pole h3 s nekrytelným matem byl na pořadu večera a námětem všech přítomných kibiců. V časové tísni Honza však zřejmě nenašel správné pokračování, partie přešla do věžovky, kde měl Honza pěšce méně, ale aktivnější věž na druhé řadě. Věžovka měla ještě poměrně zajímavé nuance, ale nakonec přešla do pozice, kdy měl Honza 2 pěšce na královském křídle proti 3 pěšcům soupeřovým a tak byl uzavřen smír – 5,5 : 2,5.

V příštím kole budeme hrát s ambiciózním mužstvem Smíchova. Nebude to jednoduché, budou nám hlavně na zadních deskách chybět lidi, ale snad nám bude Caissa dále nakloněna.

Autor: PeS


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024