.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DA D - TESLA HLOUBĚTÍN A 7,5 - 0,5

Další drtivé vítězství

 

  

 

  Ptáčník - Felcman  1 - 0

 

  Novotný - Neustupa  0,5 - 0,5

 

  Červenka - Procházka  1 - 0

 

  Dolínek - Kaprálek  1 - 0

 

  Štach - Kotrč  1 - 0

 

  Pospěch - Bukový  1 - 0

 

  Mašek - Vejsada  1 - 0

 

  Naď  -  Hába  1 - 0

 

  na lichých bílé

 

 

 

 Na všech deskách jsme měli výraznou převahu v ELO bodech, čemuž nakonec odpovídal i konečný výsledek.

 

 Zápas měl rychlý spád. Již po necelých dvou hodinách jsme vedli 3,5 - 0,5, když vyhráli Červenka, Dolínek, Naď  a za příznivého stavu souhlasil s remízou Jarda Novotný.

 

 Průběh těchto partií jsem nezaznamenal, jelikož jsem se trošku trápil s tou svojí. V zahájení jsem přehodil tahy a přes výhodu bílých figur a skutečnost, že soupeř měl ELO téměř o 400 nižší než já, se mi nepodařilo získat žádnou výhodu. Postupně jsem přece jen zaktivizoval figury a vytvořil určité hrozby. Partie nakonec skončila taky dost brzy - ve 24. tahu. Soupeř přehlédnul jednoduchý obrat, ztratil figuru a hned se vzdal.

 

 Další bod přidal Roman Pospěch, když černými figurami svého soupeře postupně přehrál.

 

 Dobrý výkon podal na první desce Petr Ptáčník. Získal silný tlak na černou pozici a obsadil těžkými figurami volný d-sloupec. Jeho soupeř již nedokázal zabránit obsazení sedmé řady bílou věží a před perspektivou naprostého rozpadu svého královského křídla se vzdal. 

 

 Poslední partii dohrával  Honza Mašek, kterému se dlouho nedařilo získat výhodu proti svému nezkušenému soupeři. Nakonec vznikla koncovka  V,S,J  proti 2V, kde černý měl jednoho pěšce navíc. Zdálo se, že se Honza na vítězství ještě hodně nadře, závěr partie však už černý hrál velmi slabě. Nejprve se oslabil na královském křídle, následně přišel o pěšce a nakonec udělal hrubou chybu, po které ztratil věž.

 

  Zatím máme tedy plný počet bodů. Příští kolo nás čeká silné družstvo Vyšehradu, doufejme, že nepřeruší naši vítěznou sérii.

 

 

 

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024