.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

2. liga DA A - Sokolov 3,5:4,5

Tak jsme prohráli po slabém výkonu doma s outsiderem a postup je zřejmě definitivně pryč.
Doufejme, že tímto končí série nezdarů a od zítřeka už zase začneme hrát lépe (aspoň trochu).

A je po iluzích. Porážkou z outsiderem jsme se připravili o možnost hrát o postup.
Jasno se zdálo být již před časovou kontrolou, kdy za stavu 2:3 zůstaly tři horší partie (4-6, vesměs bez pěšce). Na chvíli svitla naděje, když Ruda soupeře vyměnil dámy a s lepším koněm proti střelci sebral soupeři 2 pěšce, ale pak bohužel nenašel cestu k výhře a tak byl výsledek nakonec ještě milosrdný.

K jednotlivým partiím (liché partie - bílé):
Fajman Petr - Vlasák Lukáš       remis
Petr postavil zajímavou pozici, ale ztratil hodně času. Když namísto 24. Ved1 s nadějnou pozicí zahrál a5 a viděl, že soupeř má zálusk na pěšce b2, raději nabídl remízu.

Bauma Jiří - Kratochvíl Jakub    remis
Jirka postavil originální zahájení - třemi tahy převedl jezdce na a6 (poznámka redakce: Jb8 může na a6 přímo, nemusí tam chodit přes b4 :-) ). Bílý ale nebyl dost důrazný a Jirkův experiment nepotrestal. Závěrečná pozice vykazovala díky nestejným střelcům velký remizový potenciál.

Muroň Miroslav - Přibyl Jaroslav 1-0
Mirkovi soupeř daroval nejdříve pěšce a posléze i kvalitu, za kterou měl iniciativu bílý. Ačkoliv se nedá přímo říci, že se v partii nic nedělo, přeci jen bílý výhodu podržel bez zvláštních přího až do konce.

Mašek Miroslav - Hlavá Rudolf    remis
Míra hrál francouzskou a dobrat 26. - Jxf4, asi by nestál špatně. Po tahu v partii se ale zachraňoval v obtížné koncovce bez pěšce. Pozorovatelům přiadalo, žemu soupeř mohl přichystat mnohem větší problémy, než se stalo v partii.

Soukal Rudolf - Kovář Petr       remis
Ruda stál dobře, ale před časovou kontrolou dopustil zjednodušení a ztratil navíc pěšce. Naštěstí soupeř vyměnil dámy, čímž vznikla koncovka V+J proti V+S sice s pěšcem méně, ale špatný střelec v ní nebyl jezdci důstojným oponentem. Po oboustraných nepřesnostech (např. 55. - Jf5 vedlo k výhře) nakonec partie skončila remízou.

Krasnay Peter - Ondreját Miroslav remis
Peter zřejme ve střední hře přehlédl soupeřovo 22. Sxh7 (nebo špatně odhadl důsledky). Následně ale zabojoval a remízu udržel.

Sýkora Petr - Klímek Petr        0-1
Petr nechal soupeřova jezdce nalézt na e3 a pozice se mu v zápětí rozpadla.

Matyska Jiří - Vanko Jiří        0-1
Jirka si ponechal krále v centru, nicméně pozice zůstávala dlouho vzhledem k množství taktických hrozeb napjatá. Nakonec ale bílý přeci jen se svými figurami naložil lépe.

Autor: Mirek


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024