.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

PRAGA E - DA D 2 - 6

Přesvědčivé vítězství s Pragou

 

 

   Straka - Ptáčník   0 - 1

 

   Papírník - Novotný  0 - 1

 

   Paulovič - Dolínek  0,5 - 0,5

 

   Chaloupka - Štach  0,5 - 0,5

 

   Paulíček - Pospěch  0,5 - 0,5

 

   Slavík - Světlý  0,5 - 0,5

 

   Machek - Mašek  0 - 1

 

   Erneker - Naď  0 - 1

 

 

 

  na lichých černé

 

 

 

 Ani ve třetím kole jsme nezaváhali a jasně přehráli družstvo Pragy. Základ k vítězství položily dvě rychlé výhry Borise Nadě a Jardy Novotného.  A brzy po nich následovaly v rychlém sledu tři remízy - Ládi Dolínka, Romana Pospěcha a moje. Vzhledem k dvoubodovému vedení  a situaci na šachovnicích to bylo vcelku rozumné. Já jsem sice nevyužil značnou výhodu ze zahájení a nakonec přešel do remízové koncovky věží a nestejných střelců, naše celkové vítězství to ale nijak neohrozilo.

 

 Honza Mašek hrál trochu divokou partii s králem na e6. Bílé figury ale nebyly vyvinuty a nemohly ho ohrozit. Soupeř navíc udělal hrubku,         přehlédl šach dámou, po kterém přišel o figuru a brzy kapituloval.

 

 Velmi dobrý výkon podal Petr Ptáčník. S přehledem odrazil soupeřův pokus o útok na královském křídle a přešel do rozhodujícího protiútoku. Spolupráce černé dámy a jezdce byla příkladná a soupeř před nekrytelným matem vzdal.

 

 Opačný scénář se odehrával v partii Jirky Světlého. Jirka útočil a zdálo se že bude slavit úspěch. Soupeř se však ubránil, navíc bílý jezdec se zatoulal do soupeřova tábora a hrozila jeho ztráta. Bílému se sice podařilo jezdce osvobodit a udržet materiální rovnováhu, ovšem za cenu značného zhoršení pozice. Od té chvíle už bílý zoufale bojoval o remízu. Partie nakonec přešla do věžovky, kde černý během několika tahů vynuceně získával pěšce s vyhranou pozicí. Soupeř však tuhle možnost neviděl a překvapivě nabídl remízu, která byla pochopitelně přijata.

 

 Úvod soutěže se nám vydařil. Se třemi vysokými výhrami jsme v čele a potvrzujeme úlohu favorita. 

 

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024