.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Zlatý fond DABorců založen!

V sekci Partie naleznete novinku, lépe řečeno pamětnickou novinku, nebojte se nad ní zatlačit slzu!

Jistý DABorec, který si nepřeje, aby byl jakkoliv jmenován, při vánočním úklidu objevil štůsek starých, zažloutlých a dávno zapomenutých partiářů. V tom okamžiku byl úklid u Pospěchů ukončen, Radim nahmátl nejbližší šachovnici a figurky a po chvilkovém váhání se rozhodl, že se s takovou krásou musí podělit s kamarády a fanoušky. Vybral z paklíku nejzajímavější partii, neprodleně ji zdigitalizoval a požádal mne, zda by ji bylo možné zveřejnit. Po cca tříhodinové debatě jsem svolil :-). Partii naleznete v sekci partie pod označením Vykopávky-žemčužyny.

Předpokládám, že tento Radimův počin nezůstane osamocen, až i ty narazíš na staré, omšelé, avšak milé, protože libé vzpomínky na mládí vzbuzující partiáře, nenechávej si je pro sebe a věnuj je (alespoň ty nejpovedenější) nám ostatním.

Pamatuj na slova básníka (Viktor Dyk - Staří šachisté): "Budoucnost se krátí, maty řídnou, políčka se pletou, jen vzpomínky tloustnou..."  

Nalezené a zveřejněníschopné poklady z dob minulých i dávno minulých mi zasílejte ve formátu PGN sem. Vykopávky-žemčužyny budou průběžně aktualizovány. Nebojte se zaslat i partie, které neskončily šťastně, žemčužyna může být i záporná!

Autor: PeS


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024