.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

2.liga: V čele Dům armády Praha

AKTUALIZOVÁNO! Partie naleznete v sekci Partie.

To v co jsme doufali jen ve skrytu duše se stalo skutečností. Po 4.kole se naše A-družstvo usadili na 1.místě. V neděli jsme zcela deklasovali druhý celek tabulky Sokol Vyšehrad C na jeho stolech 6,5:1,5. Nastoupili jsem s dvěma náhradníky, náš soupeř až na jednoho hráče kompletní.

Jako první skončila po necelých dvou hodinách hry moje partie na 5.šachovnici, když mi můj soupeř skočil na vějičku a obětoval v sicilské obraně nekorektně střelce. Získanou figuru jsem pak rychle uplatnil k výhře.

Pak se dlouho urputně bojovalo na všech zbývajících stolech. Po více jak třech hodinách připojil druhou výhru na vedlejším  4. stole Mirek Mašek, který sevřel Illetška do kleští, z nichž nebylo úniku. Krátce poté na 1.šachovnici v asi nejlepší partii zápasu vyhrál černými Milan Orság nad Zdeňkem Hábou. Partie určitě stojí za přehrání, neboť vzájemně napadených figur bylo "neurekom" a bylo velmi zajímavé sledovat popartiovou analýzu.

Na 8.šachovnici bojovala statečně Jitka Rožumberská, ale partii s M.Doležalem se jí nepodařilo zachránit a soupeři se podařilo snížit na 3:1,  

Důležitý čtvrtý bod po vynikající věžové koncovce získal pro naše družstvo Jirka Bauma vítězstvím na 2. stole nad Řehákem. A pak už se čekalo, kdo udělá ten poslední krok k celkové výhře v zápase.Tím šťastným byl pak Martin Nečada na 7.stole, kde přes počátečním drobné potíže a po odmítnutí nabídky remis jeho soupeřem Domlátilem se vzchopil a v koncovce V+P=S+J uplatnit vzdáleného volného pěšce k výhře.

Vzápětí skončila remis na  3.stole mezi Mirkem Muroněm a Grohem, když Mirek neuvěřitelným způsobem ji uhájil v těžké dámské koncovce s pěšcem méně. Dlouho příkladně bojoval na 6.šachovnici Peter Krasnay s nebezpečným Jandou, když zablokoval soupeřovy na 2. a 3. řadu postouplé pěšce, aby se mu povedlo naopak prosadit své dva střední pěšce. V závěru bylo technickou záležitostí prosadit převahu dámy proti věži.

Odměnou za velkou bojovnost tedy celková vysoká výhra a navíc i postavení lídra v průběžné tabulce - viz sekce Družstva. V letošním roce se ještě utkáme s dalším těžkým soupeřem, 5. celkem Kobylisy v neděli 16.prosince v naší hrací místnosti.

Omluva

 

Kapitán A-družstva se omlouvá našim členům - čtenářům webových stránek, ale hlavně aktérům souboje Vyšehrad C - DAP v nedělní lize. Na 4:1 zvýšil Martin Nečada a rozhodující pátý bod získal Jirka Bauma. K prohození došlo nesrovnalostí v mých poznámkách a posléze i v mé mozkovně. Děkuji za pochopení mého pochybení, jež nemělo, bohu dík, vliv na úžasný výsledek zápasu.

     

Autor: Soukal


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024