.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DA A - Rakovník 5%-2%

Příjemná výhra v Rakovníku, AKTUALIZOVÁNO!! Partie naleznete v sekci Partie!

Výlet do Rakovníka neměl chybu, nikdo neprohrál, tři hezké výhry potěšily (nejen) jejich majitele. Ty šťastnější (rychlejší) mohli okusit na vlastní ústa, chuťové pohárky a žaludek jak jsou Rakovničáci pohostinní.

Na lichých černé.

1

Bauma

2279

%

2194

Satranský

2

Muroň

2217

1-0

2138

Plíva

3

Mašek

2163

%

2102

Volf

4

Soukal

2083

1-0

2028

Kozlovský

5

Krasnay

2123

1-0

2054

Spilka

6

Fikr

2110

%

1886

Grulich

7

Krutina

2119

%

1828

Müller

8

Sýkora

2070

%

1797

Dočekal

Zápas příjemně ovlivnily dvě rychlé výhry. Nejdříve dal Ruda Soukal (4) svému nebohému soupeři mat asi v 17. tahu. Hrála se Jänischův gambit a po krátké bitce ještě v zahájení získal Ruda pěšce a soupeř měl vyvinutou jedinou figuru, krále na e6, hrálo se sice bez dam, ale matit mohou i jiné figurky, což Ruda hravě předvedl. Prý se ani moc nenadřel, protože pouze zkopíroval “nedávno” (před cca 50 lety) hranou partii s Traplem. (1-0).

V zápětí remizoval Ivan Krutina (7) z možná rovné pozice, kde mohl něco zkoušet jeho soupeř. Ivanovo rozhodnutí bylo jistě správné, protože na šachovnici už nebyl žádný kůň. (1%-%)

Pak vyhrál Mirek Muroň (2), který ze zahájení nevyšel vítězně (po partii přiznal, že by raději držel černé figury), ale pak se střední hra zamotala v jeho prospěch a Mirek svého nezvykle rychle hrajícího soupeře propálil dvěma navazujícími oběťmi. Holý černý král se nemá kde schovat, věž méně nechybí a Mirek mohutně matí. (2%-%).

V zápětí remizuji já, Petr Sýkora (8). Už delší dobu hraji bez jakéhokoliv rizika a držím v typové anglické plus odpovídající “prvnímu tahu”. Můj soupeř chytře nabízí za rozhodnutého stavu remízu, a já alibisticky nechávám rozhodnutí na kapitánovi a Ruda Soukal souhlasí, protože nikdo v tom okamžiku nestojí špatně a zápas míří v poklidu do vítězného konce. Kdybych v partii pokračoval, tak by se asi hrála nějaká koncovka 5P na 5P, přičemž moje by byly d až h, a soupeřovi c + e až h. A protože pan Dočekal nejevil tendenci dělat nějaké elementární chyby, tak jsem se připojil k Ivanovi a k Mirkovi a šupky-dupky na dobroučký obídek! (3-1)

V jakém pořadí a jak kvalitně dohrávaly zbývající partie, nevím, když jsme se dovalili po ňam-ňam obídku zpět do HrM (která, a to byla jediná závada našeho rakovnického pobytu, byla vzhledem k navštívené restauraci na kopci), tak už bylo dohráno.

Jirka Bauma (1) v sicilské získal ve střední hře viditelné plus, ale pak soupeře omilostnil.

Mirek Mašek (3) v sicilské získal do koncovky optické plus, ale nestejní střelci byly silným remizovým faktorem.

Peter Krasnay (5) získal ve střední hře zdravého pěšce a když nalezl věžemi na 2. řadu a zároveň pokryl triviální hrozby, tak s přehledem vyhrál.

Lukáš Fikr (6) získal ze zahájení optické plus, avšak soupeře nešlo udolat bez rizika, které nebylo nutné.

Konečný výsledek je povzbuzením do dalších bojů. V následujícím kole nás čeká silná ČSOB, která vede tabulku. To půjde to tuhého!

Autor: PeS


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024