.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Zásmuky Rapid Open

Čtyři DA-borci se v sobotu 21.4. vydali ke Kolínu...

Turnaj hodnotíme velmi vydařeně, a to jak po sportovní, tak i po společenské stránce. Devítikolový maratón (20 minut na partii) jsme fyzicky i psychicky zvládali bez velkých potíží, jen Radim Pospěch si ke konci stěžoval na únavu, Ivan Krutina trpěl ke konci bolestí hlavy, já (Petr Sýkora) jsem byl také ke konci vyšťaven, jen Miloš Sakař, který je snad na péro, nebo co, byl jako obvykle na péro, a po konci turnaje se dožadoval (naštěstí marně) dalších kol.

Turnaje se zúčastnilo široké výkonnostní rozpětí, od Černouška a Přibyla, až po čisté amatéry. Ceny vybyly na každého a bylo z čeho vybírat, vítěz byl obšťastněn trenýrkami Bobbyho Fischera (mimochodem, padly mu jako ulité) a i ostatní ceny nebyly k zahození, namátkou vzpomínám na Topalovovy kondomy, bonboniéru po Emanuelovi Laskerovi, Aljechinova Metaxa atp. Já jsem domů dětem přivezl chutné konzervované Polgárové broskvičky… Organizace turnaje neměla chybu, tým Bratří Formanů průběh turnaje naprosto zvládl. Jediná (subjektivní – pro mne) potíž byla v tom, že se z hrací místnosti (zásmucká sokolovna) mohlo na záchod projít jen skrze zónu smrti – kuřárnu.

Všichni čtyři DA-borci byli nasazeni v první čtvrtině, a tak se po prvních dvou kolech začali bojovat na předních stolech. Jejich vzájemné pořadí se celý turnaj neustále přeskupovalo, až se ustálilo na vcelku odpovídajících bodových ziscích a postech. Začátek se velmi vydařil Ivanovi Krutinovi, který po třech výhrách pronikl na privilegované pódium (první 3 šachovnice), totéž se povedlo později i Milošovi Sakařovi. Radim Pospěch podvakráte zůstal těsně pod tímto elitním klubem. Ivan a Miloš porazili každý jednoho silného hráče (Soural a Srba). Radim nešťastně jen remizoval s Hankou Pirklovou z výrazně lepší pozice, protože soupeřce chvílemi nešly hodiny (Radim, ač silný chlapec, nedomačkává čudlík!) Já jsem svým třem silným soupeřům podlehl pokaždé stejně v napínavých koncovkách s visícími praporky. Naštěstí tyto prohry kompenzovaly tři maty, po kterých soupeři chvíli hledali, kam ustoupit. Jeden z nich naleznete v sekci Partie.

Následující tabulka ukazuje, jak DA-borci postupovali turnajem. Nasazení je zkresleno, protože několik borců (pozdě přišedších) s elem nad 2100 bylo nasazeno dodatečně až na konec startovní listiny.

Hráč

nasazení

pořadí

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Sakař

13

8

1

2

2%

3

4

5

5

5%

6%

Pospěch

24

18

1

2

2%

2%

3%

4%

5%

5%

5%

Krutina

17

21

1

2

3

3

3

4

4

4%

5%

Sýkora

21

22

1

1%

1%

2%

3%

3%

4%

5%

5%

Zisk

týmu

v kole

4

3%

2

1%

3

3

2

2

2

V posledním kole došlo na derby Sakař-Pospěch, které se urputně hrálo a které Miloš pro sebe rozhodl (uplatnil to, že je na péro!)

Turnaj ovládl Lukáš Černoušek, který se 100% ziskem 8(9) dokráčel bez potíží jako nejvýše nasazený k vítězství. V jeho případě je 8 z 9 opravdu 100%, neboť přijel na turnaj pozdě, až po 1. kole, protože zabloudil, byl po cestě opakovaně odchytáván českou policií a na pokutách v souhrnu zaplatil nepoměrně více, než v turnaji vyhrál…

Pořadí na prvních pěti místech:

   

1

Černoušek

8

2

Hostička

7

3

Hába Zdeněk

7

4

Přibyl

6%

5

Zdeněk

6%

Autor: PeS


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024