.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

PORG A - DA C 4:4

Nic neřešící remíza, Postupové drama pokračuje.
Volně podle zprávy kapitána Jardy Novotného

Včera jedno z našich klíčovych utkání o postup – s PORGem provázely neskutečné události. Nejprve se z plánovane sestavy omluvil Martin Doležal, který musel služebně do Bratislavy. Potom pouhou hodinu (!) před utkáním volal Jirka Matyska,že nepřijde, protože s Martinem Přibylem stejne prohraje. To mu ještě Jarda vymluvil. Jirka tedy dorazil do hrací místnosti – to byl asi už přebalený, ale když uviděl soupeře, přišlo to na něj znovu a Jirka vpodstatě utekl domu. Dobře jsme si Přibyla džejára prohlédli, ale že by působil nějak obzvášť strašně se nezdálo, běžný kus, téměř matyskafutter. Takže jsme nastupovali v sedmi – od druhé šachovnice.

Naštěstí poměrně brzo srovnala posila a tajná zbraň Jitka na 8. šachovnici a zdálo se, že je vyhraný Kout (6) a Jarda (5). Naopak špatný Igor (3) a po zahájeni musí bojovat Dan Kolář (7). Já jsem rozehrál bílými 4 pěšce v král. indické, která přešla do Benoni. nadějně jsem obětoval pěšce, ale v 19. tahu jsem prohodil tahy a byl průšvih. Do konce partie jsem už jen vařil z vody. Partie dvou remízových králů Rada – Budinský (4) se hrála velmi opatrně a po několika hodinach hry neprekročila žádná z figurek svoji čtvrtou řadu. Svoji partii nejprve vyhrál Zdeněk Kout 2 – 1. Pak partii otočil Igor s Cantierem 3 – 1, pokud jsem viděl, stál Igor valnou část partie hůř, ale trpělivě vzdoroval v mnohapěšcové koncovce se střelci, kde pořád hrozily nějaké oběti střelce za postup pěšců. Igor si zkušeně nechal nakonec dost času, až milého Jeana-Francoise prostě shodil. Dan remizoval a prohrál jsem já. Takže jsme vedli 3,5 a dohrávaly se partie Honzy Rady a Jardova.

Jarda situaci komentuje následovně: "v pozici se třemi pěšci navíc jsem dal kvalitu, asi jsem trošku polevil v pozornosti, protože jsem prakticky od 10. tahu už tahal na výhru a zdálo se, že soupeř je bez šancí. Nicméně, následně jsem stihnul partii pokazit a už jsem viděl neodvratnou remízu. V té době Honza už vcházel do urputné blicky a i když ode mne dostal pokyn, aby nabídl remízu, neudělal to, protože jak říkal po partii, myslel, že prohraju.

To byl právě v té chvíli klíčovy moment, protože PORG si mohl myslet, že já partii prohrávám, a proto by mohli dovolit dát Petrovi Budínskému remis, který se na ni celou dobu třásl, ale ve skutečnosti jsem velmi tichým tahem držel buď večný šach nebo, pokud by to chtěl soupeř vyhrát, tak věčny mat.

 

No, ale pak už jsem musel remizovat a Honza podle předpokladu spadl. Takže 4 – 4. Fuj, fuj."

Konec citace kapitána. Jak vidno nakupily se nám různé ošklivé momenty a nedorozumění.

Konec nadějí na postup to sice není, ale teď, abychom postoupili musíme bezpodmínečně vyhrát poslední 3 utkání.

Výsledky: (na lichých černé)

kontumace     0     Přibyl        (Jirkův útěk před bojem)

Pospěch  Ra. 0     Krátký       (příliš velké ambice)

Němec          1     Cantier       (triumf zkušenosti)

Rada             0     Budinský   (remízové nedorozumění)

Novotný        %      Klaus J.    (neproměněná šance)

Kout              1      Klaus V.   (rozdíl třídy)

Kolář            %     Prachař     (vyrovnaný boj)

Rožumberská 1    Ruzyak      (stoupající hvězda)

Autor: Radim


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024