.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DA A - Polabiny 4:4

Ve 4. kole jsme poprvé bodovali, ale nelze se ubránit dojmu, že málo.

Partie k přehrání - viz rubrika PARTIE.

Na první šachovnici Daniel Kotek měl z počátku trochu navrch, vyrobil soupeři dvojpěšce na f sloupci, ale nenašel plán, jak s toho udělat něco víc.

Soupeř Petra Fajmana hraje zavřenou sicilskou trochu jinak než já - asi pro to má své argumenty, ale tentokrát nepřesvědčil. Petr, který se po 3 nulách potřeboval chytit, dával za remis již lepší pozici.

Jirka Bauma svého soupeře postupně přehrál v pozici nestandardní, jak je jeho zvykem. Mně se nelíbil tah 18. - f4, po kterém černý nenašel nic proti postupnému přeskupování bílých figur.

Kateřina tentokrát sehrála partii pasivně, zkušený soupeř toho náležitě využil.

Mně se podařilo postavit zahájení, které mi vyhovovalo, soupeř se dostal do velkých problémů po 17. - f5 (lépe 17. - Je7). Sice jsem nepostupoval dost důrazně a připustil jsem protihru, ale pozice byla tak složitá, že soupeř hrající s půlminutou na tah to v jednom případě nestihl.

Ruda Soukal ztratil po taktickém obratu pěšce, pak to chvíli vypadalo, že by mohl partii udržet ve věžovce, leč nepovedlo se.

U Pavla partie zřejmě pořád byla blízko hodnocení "rovná hra".

Miloš odolal poněkud sterilnímu postupu soupeře, který si snad myslel, že rozdíl v ELO mu vyhraje partii sám. V závěru měl dokonce Miloš šanci hrát na výhru maje v dámské koncovce pěšce navíc. Začal ale postupovat pěšcem f namísto prosazování "a" a hned byla remis.

Autor: Mirek


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024