.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DDM PRAHA A - DA D 4 - 4

V bojovném a vyrovnaném zápase nakonec remíza

Štross - Ptáčník    1 - 0

Marek - Novotný    0 - 1

Hacaperková - Mašek    0,5 - 0,5

Hacaperka - Červenka    0 - 1

Němec - Dolínek    0,5 - 0,5

Šmejc - Naď    0,5 - 0,5

Kincl - Štach    0,5 - 0,5

Bárta - Mašát    1 - 0

 

na lichých černé

 

V předposledním kole jsme nastoupili bez Radima Pospěcha. Soupeřům chyběla druhá a třetí šachovnice, jejich náhradníci se však ukázali být dostatečně kvalitní.

 Velice brzy zvítězil Jarda Novotný. Jeho soupeř spadl do varianty, kterou neznal a výsledkem byla  efektní miniatura. Honza Mašek vcelku rozumně přijal nabídnutou remízu. Měl výrazně horší čas a ani jeho pozice určitě nebyla lepší. Vyrovnání přišlo na první šachovnici. Franta Štross potvrdil svoje kvality a v útočném stylu nedal Petrovi Ptáčníkovi žádnou šanci. Honza Mašát na poslední desce pokazil zahájení a zaslouženě prohrál.

 Následovala série tří remíz. Myslím, že právě zde jsme mohli získat víc než jeden a půl bodu. Láďa Dolínek si spletl první časovou kontrolu s druhou a pozici ( dle jeho slov ) vyhranou v důsledku toho jen remizoval. Boris Naď stál dobře, měl i pěšce navíc, nakonec však vznikla remízová věžovka. Rovněž já jsem stál prakticky celou partii lépe a usiloval o výhru. Realizace výhody však nebyla jednoduchá a asi jsem nehrál nejpřesněji. Soupeř zaktivizoval věž a získal slušné protišance. V momentě, kdy bylo zřejmé, že remíza znamená celkově nerozhodný výsledek, jsem raději opakoval tahy. Asi to bylo správné rozhodnutí, jelikož další pokusy o výhru už znamenaly překročení únosné míry rizika.

 O celkové vyrovnání se zasloužil Honza Červenka, kterému se letos daří. Partie měla od začátku do konce jednoznačný průběh až k logickému konci.

  Remíza se sympatickým a nijak slabým družstvem DDM rozhodně není špatný výsledek. Nezbavuje nás však ještě definitivně starostí s udržením - ostatně v sestupovém pásmu se ještě pohybuje polovina družstev. V posledním kole s Bohnicemi to bude určitě zajímavý zápas.

       

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024