.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

PRAGA D - DA D 5,5 - 2,5

S vedoucím týmem skupiny jsme nepřekvapili a po zásluze prohráli

Procházka - Ptáčník   0,5-0,5

Hadžala - Pospěch   1-0

Kubíková - Mašek   1-0

Březovský - Červenka   0-1

Buksa - Dolínek   1-0

Řičánek - Naď   0,5-0,5

Ťoupal - Štach   0,5-0,5

Kacafírek - Šmíd  1-0

na lichých černé

 

 S Pragou, která je největším favoritem naší skupiny a má reálné šance na postup, jsme hráli bez Jardy Novotného, za kterého obětavě zaskočil pan Šmíd. Ovšem ani jemu, jakož i celému družstvu, se příliš nevedlo a po vcelku klidném a nevzrušivém průběhu jsme zaslouženě prohráli.

  Prakticky od začátku zápasu jsme tahali za kratší konec. Asi po půl hodině remizoval Boris,  jen o málo později ztratil pan Šmíd figuru a za chvíli i partii. A totéž se dá říci i o Láďovi Dolínkovi.

  Velice brzy jsme tedy prohrávali o dva body a ani ostatní partie mnoho neslibovaly.  Radim Pospěch sice provedl hned v zahájení perspektivní pěšcový nástup na královském křídle, následná chyba však vedla ke ztrátě pěšce a výměně dam. Petr Ptáčník stál  asi vyrovnaně, Honza Mašek v poměrně dynamické pozici asi hůř a dosti špatně se mi jevila pozice Honzy Červenky. A tak jedině moje partie, ve které se mi podařilo zabránit soupeři v rošádě, vypadala pro nás dost nadějně.

  Ještě před časovou kontrolou náhle prohrál Honza Mašek a tím bylo o vítězi zápasu prakticky rozhodnuto. Chvíli nato remizovál Petr Ptáčník a ani já jsem nezískal celý bod. Nepodařilo se mi otevřít pozici a dobrat se k bílému králi. Došlo k výměně všech těžkých figur na volném sloupci a poté už byl nerozhodný výsledek nevyhnutelný.

 A tak překvapivě zvítězil jedině Honza Červenka i když v následné analýze se pan Březovský snažil dokázat, že jeho pozice byla vyhraná.    

 Za již rozhodnutého stavu dohrával Radim koncovku s pěšcem méně, která nemusela být prohraná. Ale i zde rozhodl špatný čas v náš neprospěch.

 Tato prohra se vcelku očekávala a nemusí nás moc mrzet. Abychom však vybředli z nebezpečného sestupového pásma, chtělo by to ještě nějaký bodík získat. Podaří se to už dnes ?

Autor: honza


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024