.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DA C - Viktoria B 5-3

Zasloužená výhra s kandidátem sestupu.

Po napínavém boji, v němž jsme za kratší konec tahali jen pár minut, zasloužená výhra. Výsledky po jednotlivých šachovnicích ukazují na splněné předzápasové úkoly: na 1-4 desce ztratit se silnějšími soupeři jen půl bodu a v druhé poleovině startovního pole získat alespoň bod.

1. Pták - Černík 2172           1/2

2. Němec - Koubek st. 2181  1/2

3.Kout - Koubek ml. 2153     1-0

4. Matyska - Kopecký 2284   0-1

5. Novotný - Trnka 1922       1-0

6. Rada - Kalousek 1973      1/2

7. Pospěch - Koubková 2076 1/2

8. Muroň - Krutina 1985        1-0

 

Nejrychleji skončila partie na 1.desce - ještě v zahájení se domluvili na remize. Chvíli po té jsem bohužel prohrál já. už po druhé za sebou jsem hrál s nejsilnějším hráčem soupeře( podle ELO bodů) a navíc černými. Při různostranných rošádách jsem si sice hlídal maty na h7, ale poněkud jsem přehlédl, že dostanu triviální mat dámou na e8. Naštěstí vzápětí vyrovnal svojí první výhrou v soutěži Zdeněk. Mladý Koubek přišel k partii s půlhodinovým zpožděním, partii skoro odblical a už v zahájení si Zdeněk udělal hrozného volného, krytého pěšce na d6. Moc tahů se nehrálo. Před 1. kontrolou ještě skončila partie na 7.desce. Radim i jeho soupeřka nad pozicí přemýšleli a přemýšleli, i vcelku jednoduché tahy jim zabrali 10 minut a nakonec, když se přiblížila časovka a oni měli uděláno asi 13 tahů, tak se dohodli na remize, protože asi nikdo nechtěl riskovat nějaké přehlédnutí v kisně.

Po kontrolách je tedy stav 2-2 a zbytek vypadá následovně: Igor na druhé sice při přechodu do čtyřvěžové koncovky ztratil pěšce, naštěstí neztratil hlavu , jedny věže vyměnil, soupeřovy pešce zablokoval a nakonec je na šachovnici jen jeden volný pěšec - Igorův na d4. Odhadujeme, že jediný, kdo tuto partii může hrát na výhru je Igor. Ten se však spokojí s remizou. Na 5.desce Jára obětoval ještě před kontrolou kvalitu a zle soupeři zatápí. V kisně sice přehlédne jeden obranný tah, ale nevzdává se. Kvalitu dobere časem zpět a nakonec soupeře shodí. Na 6. hraje Honze černými francii, po celou partii jsem neviděl u nikoho žádné velké možnosti a partie zaslouženě končí remisou. Důlěžitý bod udělá i tajná zbraň na 8. Mirek hraje partii evidentně na "převahu v ELO". Tahá se se soupeřem pěkně dlouho, vždy tak po 10 tazích se mu pozice maličko vylepší. Nakonec vymění všechny správné figury a nechá soupeři jeho špatného střelce, který je zcela uzavřen za svými pěšci. Závěr jsem sice neviděl, ale ukázka techniky byla u Mirka dobrá.

Touto výhrou jsme se odpoutali od posledního místa. Avšak stále je před námi ještě těžký úkol z posledních 4 zápasů alespoň 2 vyhrát.

Jirka

Autor: Matyska


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024