.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Praga C – DA B 4,5:3,5

Mrzutá prohra z vedení 3,5-0,5. Tři "perly" naleznete v sekci Partie, Enjoy it!

Hloupě promarněná šance vytrestat favorita za nedostatečnou docházku! Jestli bych měl vybrat viníka nejvinikovějšího tak je snadná volba, jsem to já… A to tak, že zcela!

Praga nastoupila sice s první čtyřkou, ale bez poslední šachovnice. Navíc se na nás Štěstěna od počátku smála, jenž závěr byl krušný a vrchovatě zalit černou tuší…

Na lichých černé.

  1. Bauma 2166 – Krňávek 2391           0-1
  2. Soukal 2155 – Bakalář 2232             %
  3. Nečada 2138 – Sharashenidze 2212  0-1
  4. Krasnay 2079 – Zdeněk 2209           1-0
  5. Krutina 2073 – Bebiak 2110             1-0
  6. Sýkora 2069 – Mrňa 2083                0-1
  7. Červenka 2040 – Kůs 2070              0-1
  8. Fikr 1891 –                                    1*-0

Nejdříve příjemná kontumační výhra Lukáše Fikra 8.

Soupeř Ivana Krutiny 5. sehrál partii, jako kdyby ho honili sršáni, v zahájení obětoval pěšce a Ivan černými od pohledu trpěl, ale pak to šlo jako zrychlený film, měnilo se jako u Verdunu a náhle měl Ivan vyhranou věžovku s 1-3 pěšci více, kvantita dosti kolísala, vyhraná pozice to byla stále. A tak Ivan vyhrál triviální věžovku v době, kdy všichni ostatní řešili problémy typu: Jaký plán pro střední hru zvolit… Vedeme 2-0.

Pak remizoval v tupé pozici (i když zápletky se nějaké děly) Ruda Soukal 2. Po HrM sice šla nějaká divná zvěst, že Ruda mohl v zahájení odebrat figuru, ale ověřeno to nemám. 2%-%

Pak prorazil útokem Peter Krasnay. V otevřené sicilce s opačnými rošádami se podařilo černého krále ulovit dámou a věží. Peter neměl při vyvrcholení útoku moc času (3 minuty na 11 tahů) ale zvládl to, soupeř pravděpodobně trochu pomohl. 3%-%.

Zbývající partie vyhlížely v tomto okamžiku takto:

1. Jirka Bauma – bohatá pozice s předpokládanou oboustrannou tísní

3. Martin Nečada – rozpadlá pircka bez figury za dva pěšce – to se občas v pircce přihodí tento nepříznivý poměr materiálu, černý pak má nějaké různorodé kompenzace, Martin však neměl naprosto nic a pozice od pohledu rychle uvadala.

6. Petr Sýkora – aktuálně bez dvou pěšců, avšak s mohutnými tlaky v pozici D+V+S, soupeř má značné problémy, jak vykrýt geometrické a kombinační motivy na slabé osmé řadě.

7. Honza Červenka – sterilní, možná trochu horší koncovka V+S+J.

============================================================

Podtrhněme a sečtěme: NULA!

Nejdříve prohrál Martin Nečada, který dostal od silného hráče školení na téma, jak se má hrát proti pircce. 3%-1%

Pak prohrál náhle Jirka Bauma, i když mi Ivan chvilinku předtím tvrdil, že to má Jiřík dobrý, co se stalo, nevím… 3%-2%.

Pak jsem v časové tísni minul v 29. tahu dvoutahovou výhru, což mi odhalila až noční rychloanalýza. Nepříliš zjevnou, přesto dvoutahovou… Nezbývá než na sebe nalít kýbl pomyjí a prosit za odpuštění…

Závěr měl parametry antické tragédie… Honza Červenka vyměnil věže a pak i střelce a jezdcovka od pohledu zapáchala. Já přešel do střelcovky bez pěšce (nemusel jsem, ale nějak se mne držela myšlenka, že vzdálené volné áčko by soupeř nemusel chytit). Oba jsme postupně lehali více a více a už bylo nejasné jen to, kdo umře dřív. Byl jsem to já, asi o 15 sekund jsem Honzu předběhl. 3%-4%

Snad to příště bude lepší…

Autor: PeS


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024