.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Dukla A – Pankrác B 5.5:2.5

Skvělý vstup do soutěže

 

Šachový oddíl TJ Dukla Praha

 

TJ Pankrác B

Orság Milan H Z

2269

½

-

½

2319

Doležal Radoslav V Z

Muroň Miroslav Z

2163

1

-

0

2187

Šindler Michal Z

Novák Petr Z

2152

1

-

0

2108

Soural Jan V Z

Svatoš Jan H Z

2149

½

-

½

1905

Plešek Jiří Z

Bauma Jiří Z

2140

½

-

½

2162

Vašek Jan Z

Hozda Max Z

2105

½

-

½

2046

Petr Jan Z

Orságová Silvie

2038

1

-

0

2090

Vičar Petr

Sedláček Tomáš

2005

½

-

½

1871

Vokoun Jan

 

-

 

 

Letošní 2. liga vypadá podle soupisek na velmi vyrovnanou soutěž a tak každý bod je velmi cenný. Proto jsem očekával náš start s jistou nervozitou a výsledek mne dost těší, zejména když vidím, jakou porci štěstí jsme obdrželi.

 

Jako první dnes skončil Milan (1), který se se svým renomovaným soupeřem nepouštěl do žádných velkých dobrodružství.

Druhou remízu přidal Tomáš, o jehož pozici jsem přeci jen chvíli měl obavy (myslím, že po výměně dam měl bílý pohodlnější pozici), ale bílý cestu k zesílení nenašel.

Když jsem v časové tísni vzhlédl od své partie, koukám, že skóre je najednou již 3:1 – příjemné zjištění. První výhru zaznamenala Silvie (7), která většinu partie spíše trpěla, ale v závěru její soupeř přehlédl, že jeho jezdec e5 nemá ani jedno ústupové pole a nechal si jej uprostřed šachovnice chytit.

Silvii následoval Petr (3), když Honza Soural nesehrál dobře zahájení a musel odevzdat kvalitu. Uplatňování materiální převahy sice nebylo úplně hladké, ale nakonec to dobře dopadlo.

Čtvrtý bod se povedlo přidat mně (2). Ve složité španělské pozici jsem zahrál optimistické g4, což byla objektivně chyba, ale soupeř neměl dost času, aby zareagoval správně a dostal se pod nepříjemný útok.

Vítěznou půlku zaknihoval Max (6), který se většinu partie jen bránil (byť bezprostředně ohrožený nebyl).

O chvíli později přidal remízu i Honza (4), který měl také za sebou dlouhou obranu.

Jirka (5) byl v průběhu partie prohraný, dokonce i v závěrečné pozici měl soupeř možnost vyhrát, ale při hře na přídavku nenašel dostatek klidu a spokojil se s opakováním tahů.

Autor: Mirek

Diskuze k článku

jirka bauma

Já jsem neviděl, že soupeř má v zahájení k dispozici tah 10...Da5, po kterém nebudu stát vůbec dobře. Nedíval jsem se, co píše stroj, ale 20.Va1 jsem neměl nervy nezahrát, obával jsem se, že bych mohl dostat někde mat, nicméně po tomto tahu už není příliš vidět, jak tu pozici mou pozici zachránit. Já jsem pak zvažoval oběť kvality ve 27.tahu, ta ale nefunguje. Takže jsem nakonec zoufale obětoval 2 pěšce a zkusil přejít do protiútoku. Nic mi ale nefungovalo. Takže jsem zkusil obětovat ve 45.tahu ještě figuru, kterou, kdyby soupeř nevzal, tak jsem už pomalu uvažoval o vzdání. Soupeř jí ale vzal, a já si tedy mohl zaútočit, Jirka Matyska mi po partii tvrdil, že tam za mě nic nebylo, to by mě uklidnilo, protože já tam taky nic neviděl. Ale nakonec to tedy dopadlo, jak píše Mirek.

16.10.2023 09:42


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024