.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

České Budějovice A – Dukla A 3,5:4,5

Vánoční dárek z Českých Budějovic

 

QCC České Budějovice „A“

 

Šachový oddíl TJ DUKLA Praha

Nagy Ladislav Z

2118

½

-

½

2177

Novák Petr Z

Richtrová Eliška Z

2157

0

-

1

2167

Bauma Jiří Z

Tupý Martin Z

2241

½

-

½

2135

Fajman Petr H Z

Bostl František Z

2102

1

-

0

1926

Hozda Max Z

Šimek Petr

2228

1

-

0

2115

Nečada Martin Z

Nagyová Daniela

1809

½

-

½

2063

Orságová Silvie Z

Čermáková Laura

1294

0

-

1

2104

Muroň Miroslav

Nagy Ladislav

1697

0

-

1

1933

Pospěch Radim

 

-

 

 

Tentokrát bylo docela těžké dát dohromady sestavu – Vánoce za rohem, nemoci, plánované jiné akce, daleká cesta … prostě vůbec to nevypadalo, že v Českých Budějovicích by chtěl hrát každý. Nakonec se ale podařilo sestavu dát dohromady (ostatně stejné problémy měl zřejmě i soupeř, aspoň podle sestavy soudě.

Díky tedy patří zejména těm zúčastnivším se a to včetně obou poražených – Martinovi, který obětavě vypomohl, když nebyl nikdo jiný a Maxovi, který nastoupil i po sérii proher a obětoval část finále MS ve fotbale.

 

Petr (3) skončil jako první, když ubránil černými nebezpečného soupeře.

Silvie (6) přidala druhou půlku, když se zřejmě se svojí mladou soupeřkou dostala do horší pozice.

I moje (7) soupeřka byla velmi mladá, navíc její rating byl velmi nízký. Bylo tedy povinností vyhrát, ale vůbec to nebylo tak snadné, jak by se mohlo zdát. Lehkou výhodu ze zahájení se mi nějak nedařilo vystupňovat čistě pozičními prostředky, do zápletek se mi moc nechtělo. Nakonec v časové tísni se mi přeci jen podařilo soupeřku přechytračit – ujímáme se vedení.

Další bod přidal Jirka (2), který přehrál svoji slovutnou soupeřku – závěr partie byl těsně po časové kontrole.

Skupina dokončivších svoji práci nyní odjela, aby si Petr mohl přeměřit kamenný most poblíž Soběslavi. Zbývající borci dotáhli zápas do vítězného konce.

Martin (5) sice svoji partii prohrál, ale soupeře měl skutečně těžkého.

Radim (8) měl naproti tomu práci trochu usnadněnou – soupeř nezremizoval věžovku s poměrně omezeným materiálem, ačkoliv k remíze měl velmi, velmi blízko.

Pojistku vítězství zaznamenal Petr (1), který dokonce mohl podle očitých svědků vyhrát. Nicméně na základě Radimovy výpovědi (nebudu opakovat všechny superlativy, které byly použity) si dovoluji vyhlásit jeho partii partií kola.

Smutný odjížděl Max (4), ačkoliv se mi zdálo, že ještě po časové kontrole mohl partii udržet (d7 místo Jxc5) … ale možná jsem to viděl špatně … počkám na partie. Max ale potřebuje nabrat zkušenosti a ty se nedají získat se slabšími hráči.

 

Jak správně poznamenal Martin Staszko: „Určitě pomohlo to, že jejich jinak stabilně hrající druhá deska Marek Karas se rozhodl prohánět velmistry na mistrovství Evropy v rapidu a blitzu. A díky tomu jim vzadu došli dobří hráči.“ Na to se ale historie neptá J

 

Po Novém roce nás čeká doma Tábor – podaří se nám navázat?

Autor: Mirek

Diskuze k článku

Mirek

Dementi
Petr mne požádal, abych dementoval, že jeho partie byla partií kola. Po přehrání partiií se strojem s ním bohužel musím souhlasit.
Prohlašuji tedy, že jeho partie nebyla tak "kvalitní". Byla sice velmi bojovná, ale zdaleka ne prostá chyb ... a to i poměrně závažných.
Stroji se hodně nelíbí např. 17.- fxe4, 18. Sxh7, 20. fxe5, 21. - Sc8, 22. Dg5, 23. - Ve5, 25. Dd4, 25. Vhe1, 31. - Kb7 a některé další se mu nelíbí jen trochu ...

20.12.2022 23:19


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024