.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

DA C - Bohemians C 3-5

Po zlepšeném výkonu nakonec bohužel opět celkem jasná prohra.

K prvnímu kolu nastupovalo DA C poměrně záhy po prohře v předehrávce, ale bojovnost byla cítit ze všech členů družstva. Výsledky tentokrát nevypovídají o průběhu boje, ale jen o jeho závěrečném skore.

1. Doležal - Zvára 1/2

2. Němec - Voříšek 0-1

3.Kout - Cvíčela 0-1

4. Matyska - Korsa 1/2

5. Novotný - Matějka 1-0

6. Rada - Daniel 1/2

7. Pospěch - Kalous 1/2

8. Mašek - Erneker 0-1

 

Po asi hodině hry vypadala sicuace docela nadějně. Na prvních 3 šachovnicích zatím stálo vše vyrovnaně, možná malé prostorové plus měl Martin na 1. Na 4. jsem si myslel, že přicházím o kvalitu, když ji ale soupeř nevzal, přešel jsem do protiútoku. Na 5. odevzal Matějka při přechodu ko koncovky (ano už po hodině to byla koncovka) pro mě nepochopitelně pěšce. Jára ho vzápětí ožuluil o druhého a prtie spěla k poklidné výhře, bohužel zatím v sezoně jediné za celé družstvo. Na 7. se nějak podařilo Radimovi sebrat pěšce a vypadalo to velmi nadějně. Na 8. si bílý dělá na šachovnici co ho napadne a Honza se zoufale brání, zatím to je ale jedniná hůře vypadající partie.

Pokusili jsme se nabídnout několik remis, ale soupeři usoudili, že jejich lepší ELO se časem projeví a bohužel měli pravdu. Krátce po zaknihování výhry se pozice hroutí Zdeňkovi a ani Igor nehraje přesně a musí odevzdat kvalitu. Pak už je to jen otázka techniky. Martin na 1. mění  figurky, ale nakonec mu zůstane možná o něco horší koncovka D+J+6P proti D+S+6P, ale stojí pevně a veškeré pokusy černého klidně paralizuje. Já jsem z útoku vydoloval pěšce, ale hra je převedena do dámské koncovky. Mohl jsem dokonce i vyměnit dámy, jenže pak by vznikla nová dámská koncovka s mým jediným černým pěšcem na c6 - pochybuju, že bych ji vyhrál. Místo toho šachuji a nakonec vidím, jak si seberu ještě jednoho pěšce. Bohužel několik dalších zbytečných šachů, místo okamžitého sebrání pěšce, dovolí bílému králi maximální zaktivování a v pozici s 2piky navíc se musím spokojit s opakováním tahů, neboť jinak bych dostal mat. Další věci se kazí u Radima - má stále pešce více, ale ten čas: 2min proti 20. Radim ač nerad nabízí remis, Kalous čeká až jak dopadnou poslední partie a nakonec za stavu 4,5-2,5 pro soupeře s ní souhlasí. Honza na 8. se sice brání nejdéle ze všech, ale udržet to nemůže a prohrává.

Další týden máme volno, protože zápas na OAZE je odložen až na březen, což ovšem bude mít zajisté důsledek, že se ocitneme v nedobrém psychologickém stavu při pohledu na průběžnou tabulku, kde se asi ocitneme na jejím úplném chvostu. Ale sezona je ještě dlouhá a třeba se nám příště podaří dotáhnout do zdárného konce i slibně zahájené partie.

Autor: Matyska


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024