.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Kladno – Dukla A 5,5 : 2,5

Porážka s vedoucím týmem soupeře

Porážka s vedoucím týmem soupeře

 

ŠK Kladno

 

TJ Dukla Praha

Freisler Pavel Z

2258

½

-

½

2197

Fajman Petr H Z

Čáp Adam Z

2248

1

-

0

2182

Bauma Jiří Z

Haman Jakub Z

2220

½

-

½

2176

Muroň Miroslav Z

Vondra Zbyněk Z

2149

0

-

1

2127

Nečada Martin Z

Kotyk Václav Z

2144

1

-

0

2092

Kasalický Petr

Satranský Jaroslav H Z

2175

½

-

½

2029

Sedláček Tomáš

Volf Jaromír H Z

2083

1

-

0

1990

Pospěch Radim

Gutman Petr

2084

1

-

0

1856

Světlý Jiří

 

-

 

 

V tomto utkání jsme určitě nebyly favority, stačí se podívat na poměr ratingů na jednotlivých šachovnicích … Tentokrát budu nekonkrétní, bez variant, ještě jsem neviděl partie.

Brzy po zahájení jsem nabyl dojmu, že budeme mít problémy na třetí a páté desce (později bych do výčtu přidal i druhou a osmou), naopak jsem si sliboval dost od šesté a sedmé. Že to nedopadlo tak úplně podle mých předpokladů, není (jen) chybou mého špatného hodnocení pozic …

 

Partie byly tentokrát bojovné, myslím, že žádná neskončila výrazně před 14:00.

Zcela bez komentáře ponechám partie Petra (1) a Jirky (8) … nevybavuji si je (omlouvám se, jsem nachcípaný a unavený).

Jirka (2) v zahájení odmítl (po domluvě) nabídku remízy, ale posléze podcenil soupeřův plán, kterým tento získal pěšce. Toho si udržel až do vyhrané věžovky.

Já (3) jsem stál ze zahájení velmi pochybně a časem se moje pozice jen a jen horšila. Ač jsem se pokusil nastavit několik zajímavých pastí, soupeř se mi do žádné nechytil … tedy kromě té úplně poslední, kdy už jsem sám nevěřil, že to může mít úspěch.

Martin (4) sice zkusil nabídnout remízu, ale jeho soupeř byl bojovný a rozhodl se zkoušet štěstí v jezdcové koncovce. Martin měl o svou pozici jisté obavy, ale já jsem věřil ve vysokou kvalitu jeho hry … a taky trochu soupeři. Nezklamali mne ani jeden, Martin se skvěle bránil a soupeř to přehnal.

Petr (5) měl černými při své premieře těžký úkol – v královsko-indické výstavbě se mu nepodařilo získat dostatečnou hru na královském křídle, zatímco soupeř si na druhé straně desky dokázal přeci jen něco vytvořit.

Tomáš (6) získal po zahájení velmi perspektivní pozici na královském křídle a v centru, ale k uplatnění převahy bylo třeba jít do rizika (všichni jsme už prohráli mnoho takových perspektivních pozic, že), které se Tomášovi nechtělo podstoupit. Bohužel příležitost se později zřejmě již neopakovala.

Radim (7) měl zajímavou, nestandardní pozici, můj dojem je, že byla dobrá. V časové tísni ale zřejmě něco přehlédl a pozice se pokazila …

Autor: Mirek

Diskuze k článku

svetlyj

tedy můj pohled - ve své oblíbené KI jsem pozdržel svou 0-0 s cílem zablokovat vývin černého, bohužel nepřesně a následný soupeřův tlak mě stál hodně času. Ve 30 tahu ve vyrovnané pozici s 9 min. jsem přehlédl jednoduchou oběť a pak už to bylo o ničem.

15.12.2019 21:05


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024