.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

1. liga Lysá nad Labem – Dukla A 4:4

Konečně LIGOVÝ bod!!!

 

SK Mesta Lysa nad Labem

 

SO TJ Dukla Praha

Červený Martin H K Z

2339

1

-

0

2260

Svatoš Jan H Z

Priehoda Vítězslav Z

2355

½

-

½

2234

Fajman Petr H Z

Munk Petr Z

2136

0

-

1

2204

Bauma Jiří Z

Husárik Braňko

2113

0

-

1

2211

Muroň Miroslav K Z

Čermák Michal

2113

1

-

0

2177

Orságová Silvie Z

Jančařík Antonín

2066

½

-

½

2134

Vanka Miloslav H

Kožený Pavel

2009

½

-

½

2105

Nečada Martin Z

Musil Martin

1984

½

-

½

2046

Staszko Martin Z

 

4

-

4

 

Lysá nás přivítala v sestavě poznamenané kolizí se soutěžemi na západ od našich hranic, takže jsme snad podle ratingů mohli pomýšlet i na více než remízu. Ale rozdíly nebyly velké a zápas se rozhoduje na šachovnicích.

Malá odbočka: zápas se hrál v areálu firmy Mitas v prostředí pro šachy téměř ideálním. Prostor světlo, klid, šachovnice pro po-partiovou analýzu, kafe, …

Martin (7) přijel do Lysé s jasným cílem, který beze zbytku naplnil a hrací místnost mohl opustit jako první s remízou v kapse.

Stejný výsledek dosažený po větším úsilí byl zaknihován postupně i u Petra (2, z boku to vypadalo jako korektní remíza), Míly (6, lepší pozice, ale horší čas) a Martina (8, Martin sice odmítl remízu, ale nedokázal soupeře postavit před reálné problémy)

Honza (1) mluvil s uznáním o soupeřově závěrečné kombinaci … detaily neznám, jsem zvědavý na partii.

Jirka (3) konečně letos naplno zabral – v „italské“ výstavbě začal černými komplikovat pozici a soupeř nestíhal sledovat jeho ideje.

Silvie, odsouzená letos podruhé (ze dvou partií) k černým figurám, sehrála zajímavou partii, aspoň podle bouřlivých analýz po jejím skončení, ale soupeř bral bod.

Já (4) jsem měl naopak již potřetí nezaslouženou výhodu bílých figur, kterou sem ale v zahájení trestuhodně promrhal a stál jsem hůře. Naštěstí soupeř neprojevil potřebný zabijácký instinkt a nechal mne nejdříve vyrovnat hru a poté přejít do „o chlup lepší“ věžovky. V ní navíc místo trpělivé obrany od zadní čáry zahrál pseudoaktivní 34. – c5, což vedlo k bezperspektivní pozici. Ačkoliv se partie protáhla na 60 tahů výhru jsem již nepustil.

Na záchranu to sice nestačí, ale už nebudeme v tabulce s nulou!

Autor: Mirek

Diskuze k článku

jirka bauma

já hrál komplikovanou variantu italské, obětoval figuru za útok a 2 pěšce, v nejasné pozici soupeř figuru vrátil, což se z nějakého důvodu nelíbí počítači, znova jsem obětoval figuru, to jsem se ale bohužel přehlédl, soupeř jí ale naštěstí vrátil, protože měl málo čas, pak soupeř obětoval figuru, možná se přehlédl, ale je fakt, že pěšců měl za to dost, ale nakonec jsem našel variantu, kde procházím pěšcem do dámy...divoká partie

26.11.2018 07:54


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024