.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Oáza C - Dukla C 2%-5%

Na Oáze nečekaně pohodlná výhra

Upozornění: Tento referát obsahuje Product Placement.

Situace v naší skupině (12) je setsakramentsky vyrovnaná: Nedávno jsme bojovali o postup, abychom se po prohře na Bohemce trochu báli sestupu, a nyní – po této výhře – budeme bojovat v posledním kole v čelním souboji s Vyšehradem o 2. místo.

Oba týmy se skládaly s potížemi, Oáza musela sáhnout hluboko mezi náhradníky, mezi DuklaBorci byste našli jedince, který byl nominován, i když má v této sezóně uhráno zatím jen několik rošád.  Na lichých černé.

OAZA C Dukla C
Pirklová Hana 2115F 0 - 1 2087F Pospěch Radim
Krátký Josef 2112F ½ - ½ 2037F Melmuk Petr
Čmiko Jakub 2006F ½ - ½ 2019F Krutina Ivan
Lhotský Zdeněk 1780F 0 - 1 1912F Framberk Jan
Tyle Vladimír 1883F 1 - 0 1952F Matyska Jiří
Borovský Ivan 1863F ½ - ½ 1935F Sýkora Petr
Pauš Marek 1776F 0 - 1 1913F Světlý Jiří
Valenta Lukáš 1616F 0 - 1 1882F Kolář Dan
  :  

Zápas začal pro Duklu nadmíru dobře. DulkaBorci na 7. a 8. desce vyhrály ještě před sedmou hodinou, a potřebovali na to dohromady 25 tahů. Mladí, rozechvění Oázníci se dopustili elementárních chyb a přehlédly jednoduché obraty.  (Sxf7 – Kxf7 –Dxd8 a dáma více u Dana Koláře, a triviální vazba u Jirky Světlého) 2-0.

Pak se dlouho hrálo a některé pozice nevypadaly dobře. Především Jirka Matyska to černými postavil tak nestandardně, že to prostě nešlo udržet a brzo přišel o kvalitu a pěšce. Ivan Krutina držel pozici s 6 těžkými figurami a výrazně horším střelcem proti koni. Petr Melmuk musel soupeřovi hrozby v plné pozici, ale bez jezdců, na králkřídle řešit představením věže na f4, kterou si černý střelec na e5 dlouho nebral, protože by to byla škoda. Docela hrozilo, že tyto tři partie prohrajeme a zápas se ve zlé obrátí.

Teď dobré zprávy: Radim Pospěch postavil draka s bílou krátkou rošádou docela bojovně a hrálo se. Honza Framberk držel (asi) značnou výhodu při plné šachovnici, více prostoru a lepších figurkách. Já, Petr Sýkora, jsem bílými (konečně bílé!!!) rozehrál zahájení opatrně a držel i po krátké zápletce malé plus do budoucí koncovky.

Třetí bod náhle získal Radim Pospěch, který velmi rychle pozici bílé rozebral, a pak o tom dlouho a nadšeně v pizzérii vyprávěl. Když to zjednoduším, tak Radim využil lepší aktivity svých koňů, podpořil to nečekaným výpadem už nevím jaké figurky, a pak něco někde odebral. 3-0.

Za této situace jsem se přestal trápit, vyměnil jsem dámy a v koncovce 4V a nestejní střelci s mým volným a-pěšcem jsem nabídl remízu, která se nedala odmítnout. 3%-%

To už byl Honza Framberk vyhraný. Ivan Krutina hrál koncovku S+4P proti 7P (volní bílí P: e6+f5+g6 naštěstí držel Ivanův král na f6 a nebylo jasné, jak na dámském křídle dopadne přímý souboj bílého krále a černého střelce o průlom. Zdálo se, že Ivan prohrát nemůže a to se také stalo. Nakonec remizoval i Petr Melmuk, který nakonec o kvalitu na f4 (viz výše) přišel, nicméně urvaly se mu volní c+d pěšci a nakonec byl za remízu rád Petrův soupeř.   

Závěrečné události znám jen z doslechu, protože jsem se odebral do přilehlé pizzerie, abych pro sebe a Jirku Matysku objednal pizzu a čekal, jaké zprávy donesou přicházející DuklaBorci. Byly dobré – ty zprávy a pizza byla vynikající. Až budete hrát na oáze, tak na tu pizzerii nezapomeňte – pec mají rozpálenou i po 22. hodině. 

Autor: PeS

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024