.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Unichess E - Dukla D 4,5:3,5

Sen o postupu se (zřejmě) rozplynul.

Unichess E

 

ŠO TJ Dukla Praha D

Černoušek Lukáš

2444

1

-

0

2024N

Kasalický Petr (V-Z)

Chaloupka Martin

2056

0

-

1

2010N

Rada Jan (V-Z)

Miskolczi Vítězslav

2043

1

-

0

1976N

Lýsek Lukáš (--Z)

Rada Miroslav

1855

1

-

0

1942N

Maršálek Luboš

Kouba Libor

1911

½

-

½

1947N

Dolínek Vladimír (--Z)

Nevoral Lukáš

1824

0

-

1

1912N

Světlý Jiří (--Z)

Wadura Robert

1713

½

-

½

1903N

Mašek Jan (--Z)

Mareš Matěj

1496

½

-

½

1848N

Macoun Jiří

 

4,5

:

3,5

 

 

Bohužel, zápas se nám totálně nevyvedl. Obvyklé opory kromě Jirky Světlého tentokrát selhaly a to určilo konečný výsledek.

Vyhrát  měly především 7 a 8 šachovnice, ale i když soupeři měli o dost nižší ELO, hráli velice dobře a určitě na ELO kolem 1900.

Jirka Macoun se  bílými nedostal ke své obvyklé hře a nakonec skončil v prohrané jezdcovce s pěšcem méně. Sice se mu podařilo nakonec soupeře „shodit“ (bylo to jeho štěstí, neboť protivník s dámou nestačil dát jeho králi mat.) ale jelikož měl už jen krále bylo to jen za půl bodu.

Partie Vláďi Dolínka vypadala remízově už od zahájení a nakonec tak také skončila.

Zajímavá byla partie Petra Kasalického, ale ani největší optimista nemohl příliš počítat s nějakým bodovým ziskem. Petr se dlouho držel a chvílemi se mi zdálo, že by nemusel prohrát, síla soupeře se však projevila. Docela by mě zajímalo jak Petr skutečně stál, věřím že proti slabšímu soupeři by neprohrál.

Zklamáním byly prohry Lukáše Lýska a Luboše Maršálka. Co jsem viděl Lukáš stál zhruba vyrovnaně a Luboš rozhodně lépe. V závěru jsem tyto partie neviděl, ale slyšel jsem, že Luboš nastavil věž ve vyhrané pozici – pokud je to pravda byl to asi bod zlomu v utkání.

V této chvíli to bylo 1:4 a tím končily naše postupové ambice protože remíza by byla stejně asi málo.

Já v té chvíli přemýšlel nad 40. tahem a soupeř mi nabídl remízu v remízové pozici. Zahrál jsem tudíž 40. tah a šel se podívat na zbylé dvě partie. Zjistil jsem, že obě jsou vyhrané a byl jsem donucen pokračovat v neperspektivní pozici, abych se pokusil alespoň o celkovou remízu. Bohužel ani při největší snaze nebylo možné na šachovnici něco zkoušet a po chvíli jsem musel opakovat tahy a souhlasit s remízou čímž jsme zápas prohráli. Štve mě to o to víc, že doma jsem zjistil, že jsem byl vyhraný v 25. i 30. tahu (u partie jsem to tušil, ale ve velké časovce jsem zahrál nepřesně a soupeř vyrovnal hry.) Utěšovat mě snad může, že i když měl soupeř ELO 1713  hrál velice přesně a najít vítězné pokračování bylo dost složité, v dané časovce pro mě nemožné.

Téměř současně skončily partie Jirky Světlého a Honzy Rady. Jirka podle mě vařil z vody, v zahájení jsem viděl vyrovnanou pozici, ale v závěru svého soupeře uštval a krásně zvítězil.

Honzovu pozici jsem viděl když měl k dobru jezdce a šlo jen o to pozici nepokazit nebo nespadnout. Taktéž se mu partie velmi povedla, asi nejlepší jeho výkon.

Autor: Honza

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024