.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Kobylisy B - Dukla B 5%-2%

Ze severu body nevezeme, a tak uklidnění zatím nenastalo.

Díky nečekané personální krizi a kolizi s Céčkem byl Radim Pospěch nucen povolat do zbraně úplně každého, kdo je na soupisce, umí tahat koněm - nezávisle na jeho aktuálním zdravotním stavu a formě.

Sokol Kobylisy B ŠO TJ Dukla Praha B
Formánek Martin 2232F 1 - 0 2303F Bauma Jiří
Kopta Pavel 2235F 1 - 0 2186F Muroň Miroslav
Dvořák Jan 2174F 1 - 0 2083F Sedláček Tomáš
Routner Jakub 2130F 0 - 1 2070F Novotný Jaroslav
Janda Jiří 2176F 1 - 0 2051F Staszko Martin
Plašil Petr 1947F ½ - ½ 2087F Pospěch Radim
Žemlička Vít 1997F 1 - 0 1935F Sýkora Petr
Stejskal Pavel 1997F 0 - 1 1913F Světlý Jiří
  :  

Kobylisy jsou na tom o poznání hůře, a tak povolaly do boje základní osmičku. Zápas byl dlouho dramatický, dokonce jsme díky Jirkovi Světlému, který soupeři názorně ukázal, jak se má útočit na královském křídle, dlouho vedli 1:0, ale pak se skoro všechny zamotané partie příslušným DuklaBorcům vymkly.

Charakteristické na zápase je to, že černými jsme prohráli 0-4. Partii Jirky Baumy a Tomáše Sedláčka jsem vůbec neviděl, Martin Staszko od zahájení trpěl v pasivní sicilce, a já to měl v typizované pircce podobné. Všichni (skoro) jsme zdechli lineárně, u mne rozhodla napínavá zápletka okolo 28. tahu, kdy soupeř našel mezitah (nedalo mu to moc práce), po němž jsem musel "dát" dámu za V+2J, jenže soupeř moji lehkou figuru dobral vynuceně zpět. V okamžiku, kdy byl sympatický soupeř už naprosto vyhraný, povedl se mu "hezký" ??-tah, který jsem nevyužil. Sice jsem odhadl, že to je hrubice, ale už jsem nenašel důkazovou variantu (byla dlouhá - celkem 2 tahy), a tak jsem se okamžitě ??-revanšoval, přehlédaje šach... 

Bílým se nám zápas povedl o něco lépe. Bezpečně vyhrál Jarda Novotný, který získal ve střední hře kvalitu za pěšce, ale byla to pohodlná pozice D+2V proti D+V+S, kdy bylo zřejmé, že v jakékoliv koncovce bude střelec méněcený. Závěr jsem neviděl, ale asi to Jarda vzal skrze nějakou koncovku.

Bohužel Mirkovi Muroňovi se zavsicilka nezadařila, zpočátku stál aktivně za pěšce, a pak už jen stál za pěšce, a ke konci už nestál.

Radim Pospěch soupeře v jakémsi tahacím grýnfeldovi postupně přehrával, zahlédl jsem pozici, kdy jeho figurky byly o poznání čilejší a zabejčenější, ale k výhře to nakonec nestačilo.

v 21,35 byl vše hotovo, alespoň jsme se dlouho netrápili... Nicméně na definitivní potvrzení záchrany si ještě Béčko musí chvilku počkat - Radim napočítal krkolomnou variantu, kdy by Béčko sestoupilo - tedy pokud se poskládá nepřejícně asi 8 zápasů...

Autor: PeS

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024