.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Zasloužená prohra Bohemians C - Dukla C 4,5 - 3,5

Propásli jsme šanci na to,dostat se do čela tabulky, a tak stále musíme pokukovat na dolní konec, aby nás nakonec nepotkalo nemilé překvapení.

 

TJ Bohemians Praha C

 

ŠO TJ Dukla Praha C

Sodoma Jan (H-Z)

2344F

½

-

½

2303F

Bauma Jiří (V-Z)

Pekárek Aleš (--Z)

2311F

½

-

½

2087F

Pospěch Radim (--Z)

Döring Robert (V-Z)

2175F

½

-

½

2037F

Melmuk Petr (H-Z)

Korsa Jindřich (H-Z)

2140F

½

-

½

2019F

Krutina Ivan (--Z)

Matějka Petr (--Z)

2052F

½

-

½

1912F

Framberk Jan (H--)

Huřťák Otto (--Z)

1889F

½

-

½

1952F

Matyska Jiří (--Z)

Kalous Miroslav (--Z)

1954F

1

-

0

1935F

Sýkora Petr (--Z)

Vašek Daniel

2007F

½

-

½

2010F

Sakař Miloš

 

:

 

 

Co napsat o utkání, kde 7 partií skončilo remizou a jen jeden rezultativní výsledek rozhodl o konečném výsledku? Snad jen to, že výsledek je spravedlivý, protože jak jsem se díval, jen v jedné partii – Milošově – jsme měli reálné šance na výhru, všude jinde jsme jen úporně bojovali o remizku.

 

Nejrychleji skončili partie na prvních dvou deskách. Jirkovu partii jsem vůbec neviděl, když se mě Jirka ptal, zda to může dát za remis, nechal jsem rozhodnutí plně na něm. Po několika dalších desítkách minut nabídl remis Aleš Pekárek a Radim byl docela rád. Jednak si nahraje pár bodíků ELA s hráčem o 200 bodů vyšším a jednak mu nebylo úplně dobře. Třetí remizoval Ivan, asi v rovné, i když ještě nevyjasněné pozici. Po skončení zápasu sice říkal, že kdyby věděl, jak to celé dopadne, tak to mohl zkoušet, ale trendem zápasu bylo to, že hráči v horších koncovkách remizu nakonec vybojovali. Takže jsme zachraňovali následující partie: já jsem ztratil figuru za dva pěšce, mohl jsem sice dobrat třetího, ale rozhodl jsem se pro delší tlak a nakonec jsem figuru dostal zpět s přechodem do horší pěšcovky, PeS hrál také bez figury se dvěma pěšci, ale on bohužel neměl žádnou jinou kompenzaci, Petr Melmuk a Honza hráli bez pěšce a jen Miloš měl koncovku s pěšcem navíc. A jak vidíte z tabulky, všem se podařilo zachránit kromě Petra.

Autor: Matyska

Diskuze k článku

jirka bauma

Můj soupeř chtěl hrát Pircku, ale protože jí neznám, tak jsem hrál výstavbu Sg7,Sb7,Je7,Jd7, soupeř pak zahrál 2 ne úplně logické tahy, s čímž byl nespokojený a nabídl remízu, kterou jsem přijal.

13.03.2017 12:58

petrm

Jen upřesňuji, v žádném okamžiku jsem nehrál bez pěšce, navíc jsem měl jako černý tlak, analyzovali jsme to trochu se soupeřem, možná by mi Rybka poradil, ale s tím se zatím nekamarádím...
Zajímavé bylo, že na prvních 4 deskách to bylo hodně vyrovnané, na deskách 5-8 zase dost divoké - materiální ztráty (kromě M.Sakaře), které nahrazovala bojovnost. Ale když nikdo nevyhraje,nemůžeme celkově vyhrávat...
Zajímavé, že i přes prohru držíme ještě medailovou (bronzovou) pozici!
PM

11.03.2017 12:37


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024