.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Viktoria Žižkov C - Dukla D 3:5

Nic pro lidi se slabým srdcem.

ŠK Viktoria Žižkov C

 

ŠO TJ Dukla Praha D

Burdík Lubomír (V-Z)

2152N

1

-

0

2024N

Kasalický Petr (V-Z)

Kotrba Tomáš (V-Z)

2079N

0

-

1

2010N

Rada Jan (V-Z)

Táborská Veronika (--Z)

1984N

½

-

½

1976N

Lýsek Lukáš (--Z)

Steimar Miroslav (--Z)

1937N

1

-

0

1947N

Dolínek Vladimír (--Z)

Soukal Roman (--Z)

1884N

½

-

½

1914N

Kolář Dan (--Z)

Brndiar Pavel

1680N

0

-

1

1912N

Světlý Jiří (--Z)

Hojer Jiří

1598N

0

-

1

1903N

Mašek Jan (--Z)

Schlögl David

1264N

0

-

1

1848N

Macoun Jiří

 

3

:

5

 

 

Infarktový zápas jsme prodělali s Viktorií Žižkov C – výsledek byl dlouho na vážkách.

Družstvo se sešlo téměř v plné síle, což bylo vzhledem k trojkolizi s Duklou C a E téměř k neuvěření.

Začátek zápasu vypadal dobře Jirka Macoun zvítězil v bleskovém tempu, brzy po něm i Jirka Světlý. Oba bez problémů potvrdili svoji převahu  a rozdíl v ELO hodnocení. Když zanedlouho dovedli svoje partie k remíze Lukáš Lýsek a Dan Kolář, měli jsme solidní počinek k očekávanému vítězství – vedení 3:1 bylo nadějné. Pak se to však nějak „zmrvilo.“ (Všechny tyto hry jsem vůbec neviděl, protože jsem se ve své partii zabředl do problémů.)

Svoji partii jsem v zahájení vůbec nezvládl a dostal se na okraj prohry se soupeřem, který má ELO 1598! Musím uznat, že na svoje ELO hrál velmi dobře a já měl velké štěstí.

Soupeř dosáhl vyhrané pozice a v okamžiku, kdy mohl sbírat plody své dobré hry, udělal fatální chybu a zadarmo mi odevzdal pěšce na a2. Následně k tomu připojil špatný ústup dámy, který mi umožnil vítěznou oběť kvality na g2 a poté se soupeř musel vzdát neboť se mu pozice úplně „rozsypala“ a přicházel o dámu po odtažném šachu spojeného s napadením dámy. Holt …když se štěstí unaví…

Vedli jsme sice 4:1, ale rozhodnuto nebylo. Následně prohrál Petr Kasalický a navíc Vláďa Dolínek pokazil solidní pozici a podobně jako já se dostal do svízelné situace. To byla jediná partie (společně s partií Honzy Rady), kterou jsem měl šanci sledovat.

Vláďa nestál špatně, ale v klíčovém okamžiku pro mě nepochopitelně sebral střelcem jezdce na e4 a po soupeřově sebrání pěšcem které uvolnilo pole d5 pro druhého jezdce se rázem octl v neřešitelné situaci. Překvapilo mě, že tak zkušený poziční hráč tento převod neviděl, ale minely se stávají i velmistrům. Dle mého mínění mohl místo Sxe4 hrát c4 a pak případně provést tuto výměnu. Možná jsem něco neviděl ale určitě by to bylo lepší řešení – takto Vláďa ztratil klíčového pěšce na d4 a neměl protihru proti postupu černý pěšců e+f.

Zápas tudíž rozhodovala poslední partie Honzy Rady, nutně jsme potřebovali remízu. Oba soupeři se činili aby utkání zdramatizovali, jejich časová spotřeba shodně činila zhruba 20 minut na 25 tahů. Na chvíli Honza získal na svého soupeře pětiminutovou výhodu, ale zřejmě aby soupeř nebyl v nevýhodě svůj čas „prošustroval“ a pro změnu měl 10 minut manko. I když jsem sám „časovkář“ moc do zpěvu mi nebylo, když jsem viděl, že Honza má 1 minutu na 10 tahů a spokojeně přemýšlí. Naštěstí mu soupeř pomohl a čas dohnal, takže nakonec časový limit nesplnili ani jeden aniž by došlo k reklamaci. Těsně před pádem praporků navíc soupeř udělal chybu a Honza získal figuru, pročež se černý vzdal.

Infarktová partie, infarktový zápas!

Při pohledu na tabulku skupiny je téměř neuvěřitelné, že i přes 3 prohry stále dlíme na 2 postupové pozici, bohužel nás čeká zápas s Pankrácí, která bude asi nad naše síly. Škoda – kdybychom měli o prohru méně, věřil bych v postup.

Autor: Honza

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024