.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Dukla D-DP B 6,5:1,5

Jako na tobogánu.

ŠO TJ Dukla Praha D

 

ŠK DP Praha B

Kasalický Petr (V-Z)

2024N

½

-

½

0

Turkova Karolina

Rada Jan (V-Z)

2010N

0

 

1

1875

Kozák Martin

Lýsek Lukáš (--Z)

1976N

1

-

0

1826

Kučera Jan

Maršálek Luboš (H-Z)

1942N

1

-

0

1758

Zimák Karel

Dolínek Vladimír (--Z)

1947N

1

-

0

1732

Kučera Josef

Světlý Jiří (--Z)

1912N

1

-

0

1633

Werner Roman

Mašek Jan (--Z)

1903N

1

-

0

1792

Kantor Lukáš

Macoun Jiří

1848N

1

-

0

1592

Kučera Tomáš

 

6,5

:

1,5

 

 

Opět se podařila odveta za minulý nepovedený zápas a vyhráli jsme rozdílem třídy.

Z partií jsem opět mnoho neviděl vzhledem k povinnostem kapitána a zaujetí svou pozicí. Zaznamenal jsem jen, že bleskově vyhrál Lukáš Lýsek, což je nutno ocenit, jeho soupeř nebyl žádné „ořezávátko“ ze tří kol měl tři výhry se solidními soupeři.

Ostatní partie se mi jevily vyrovnaně, o aktivitu se snažil Petr Kasalický, ale měl o pěšce méně s nejasnou kompenzací. Nakonec vše skončilo podle předpokladů remízou.

Nadějnou pozici si vypracoval svými neoblíbenými černými Jirka Macoun a tentokrát svoji šanci nepustil a soupeře rozložil.

Pro mě nejpřekvapivější výhra byla Luboše Maršálka, zdálo se mi že rozhodně nestojí lépe. Znovu zdůrazňuji, že partie pokud vůbec jsem „viděl z rychlíku“, tudíž prezentuji své dojmy nikoliv reálný stav věcí.

Podobně jsem viděl i partie Jirky Světlého a Vládi Dolínka, nakonec sev zřejmě projevila výkonnostní převaha. Jak prohrál Honza Rada netuším, také jeho pozice vypadala vyrovnaně.

Zasvěceněji mohu komentovat pouze svoji partii, docela se mi povedla. Soupeř mě překvapil netradičním vyvinutím dámy na pole f6  ve španělské a jak jsem zjistil z teorie byla to připravená varianta. V kritických chvílích jsem reagoval nejlepšími tahy, ale správně partie měla skončit remízou. Soupeř však nakonec nezvládl poziční nuance hry jezdce proti střelci a nakonec svoji pozici oslabil natolik, že nemohl zabránit materiálním ztrátám. Zvládl jsem i dramatický závěr vyvolaný postupem b pěšce na 4 řadu – dokonce jsem hrozil nenápadně udušením soupeřova krále na poli d5. To  viděl ale pozdě, takže se mu rozložila pozice. Po jeho tahu b4 který zaujal Vláďu Dolínka jsem původně plánoval braní, ale pak by partie skončila remízou což jsem předtím nedopočítal. Měl jsem však krásný ústup králem na d3 a postup pěšcem b nemohl soupeř zahájit pro právě zmiňovaný mat po tahu f4-f5 s následným Sf3 mat. (Král byl v té chvíli uvězněný na d5 a aby tam neuvízl musel ztrácet čas likvidováním hrozby braním pěšce f a následným ústupem krále. Škoda – byl by to studiový manévr.

Autor: Honza

Diskuze k článku

Honza

Nezbláznil jsem se, pouze mi počítač hlásil chybu a nyní jsem zjistil, že i přesto článek byl uložený.

07.02.2017 17:24


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024