.: PŘIHLÁSIT SE :.

NickName: 

Heslo: 


Zaregistrovat se

.: KONTAKT :.

email

Články

Kobylisy – Dukla A 2,5:5,5

V pražském derby jsme využili mírnou ratingovou převahu k zisku 3 zápasových bodů

 

Sokol Praha Kobylisy

 

TJ DUKLA Praha

Formánek Martin (Z)

2237F

0

-

1

2340F

Orság Milan (ZH)

Slovák Kilián (Z)

2043F

0

-

1

2282F

Bauma Jiří (Z)

Kopta Pavel (Z)

2242F

½

-

½

2203F

Fajman Petr (ZH)

Dvořák Jan (Z)

2166F

0

-

1

2197F

Novák Petr (ZC)

Málek Martin (Z)

2039F

½

-

½

2180F

Muroň Miroslav (Z)

Chmel Kristián

2102F

0

-

1

2168F

Orságová Silvie (Z)

Pařízek Vojtěch

2030F

1

-

0

2112F

Sedláček Tomáš

Janda Jiří

2185F

½

-

½

2091F

Pospěch Radim

 

:

   

Soupeř nastoupil bez prvních dvou hráčů, zatímco naše sestava byla nezvykle kompletní – prvních šest hráčů podle soupisky jsme postavili naposledy v roce 1438 nebo tak nějak. Výsledek kupodivu odpovídá – zejména vepředu jsme bodovali.

Milan (1) se v poslední době nechává přemlouvat/přemluvit, že nás „posune“. Zdá se, že v jeho slovníku to znamená příslib kvalitního výkonu. V této partii jsem měl pocit, že měl navrch již ve střední hře, ale pozice byla komplikovaná, pro obyčejné smrtelníky těžko ocenitelná …

Jirka (2) získal ve střední hře pěšce a z pohledu kolem projíždějícího rychlíku jej bez problémů uplatnil, byť to trvalo docela dlouho (partie skončila jako poslední).

Petr (3) měl chvíli problémy, ale koncovku V+3p x S+J+3p udržel, aniž by propotil dres.

Petr (4) byl dnes naladěn bojovně – kombinoval jak Míša Tal za mlada a soupeře smetl. Partie skončila jako první. Petr sice mluvil o tom, že jeho postup nebyl zcela bez chyb, ale i zmíněný Tal občas mátl protivníky nekorektními oběťmi.

Já (5) jsem se pokusil o ve Vídeňské novinku v druhém tahu. Asi ji opakovat nebudu, byly tam fakt chvíle, kde jsem se necítil komfortně. Nicméně časem se mi podařilo získat celkem slušnou pozici, kterou jsem ale uchopil za špatný konec … a soupeř mohl několika způsoby vyhrát. Naštěstí neměl dost času, aby řešení našel, vyměnil nejdříve věže a jezdce, aby mi hrozil v koncovce D+nestejní S s pěšcem navíc. To nebylo nic příjemného a tak mne velmi potěšilo, když došlo k výměně dam, i když mne to stálo dalšího pěšce. Kdyby si soupeř vzal toho na d4, měl bych ještě co dělat, naštěstí si došel králem pro krajního a7, čímž můj král získal dominantní postavení a o remízu jsem přestal mít strach. Partie neskončila dříve zřejmě kvůli nepříznivému stavu utkání.

Silvie (6) si spravila chuť po minulé partii – aspoň z mého bočního pohledu to vypadalo na totální přejížděčku.

Když Tomáš (7) hned na začátku vyměnil svého špatného francouzského střelce, myslel jsem si, že to bude v pohodě. V partii se ale přihodilo cosi mému zraku skryté (Radim později utrousil poznámku o hrubé chybě) a výsledkem byla naše jediná nula v tomto zápase.

Radim (8) byl zřejmě s remízou proti silnějšímu soupeři spokojen, zejména když se zápas vyvíjel příznivě.

Autor: Mirek

Diskuze k článku

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky


powered by Ondřej Veselý (C) 2004 - 2024